tirsdag 17. september 2013

Jeg lever fortsatt!

Nå har det vært stille fra min kant en stund, men jeg lever i beste velgående. Jeg har ikke vært på høsttur i fjellet enda, for Fargo har dessverre blitt syk igjen. Vi skulle egentlig til Forollhogna sist helg, men det måtte utgå. Fargo er skikkelig syk altså. Det kommer ut i begge ender og han er veldig slapp. Ingen feber foreløpig, men han bare ligger der i en snurr. Vidunderkuren Zoolac ser ikke ut til å fungere heller, så i morgen må vi ta han til dyrlegen. Tror faktisk vi må stå opp å se til han i løpet av natten som kommer, for jeg kløp han litt i huden på hodet i stad, og da den ikke trakk seg tilbake med en gang tyder det på at han er dehydrert. Det skal man ikke kimse av.

Mens vi venter på at Fargisen skal bli frisk igjen tenker vi så det knaker. Vi tenker på utvendig kledning på huset og på vegger, gulv og tak inne. Det er mye å velge mellom. Men en ting er sikkert, vi er kjempelei av vanlig panel. Både utendørs og innvendig. Vi vil ha noe nytt og fresht, men ikke noe som er så nytt og fresht at det er helt umoderne om 5 år.

Ute ser jeg for meg litt røffere, beiset panel, men som ikke er lagt på standardmåten. Brunt eller svart. Det skal i alle fall ikke være langt unna treverkets naturlige farge. Inne vil vi ha det lyst. I hvert fall lyse vegger. Gulvet kan være litt mørkere, men ikke altfor mørkt. Har noen prøver på laminatgulv liggende rundt her nå, og jeg tror faktisk ikke vi er så langt unna å bestemme oss. Ja, det blir laminat.. Vi har et fint gulv liggende her fra før, som kunne blitt enda finere hvis vi pusset og malte det, men med fire trekkhunder i hus, så hadde det blitt en kortvarig glede. Vi har sluttet å se på ordentlig parkett i butikkene også, for vi vet at det ikke blir noe av. Vi må ha noe solid som tåler våte hunder med skarpe klør. Det skal dessuten gå an å ha på seg sko inne. Sko av alle slag.

Ja, det meste må byttes ut og pusses opp her, men det er gøy. Gøy fordi vi vet hvordan vi vil ha det. Heldigvis har vi også ganske lik smak. Nå må vi bare finne det vi vil ha og håpe på at det ikke koster altfor mye, for vi har ikke altfor mye. Det forsto nok mannen på Byggmakker da jeg prutet på vinduer som allerede var nedsatt med 40%. Men det funket! For en grei mann! Etter at 40% var trukket fra ble det 6500 kroner per stykk for de seks små vinduene, og 12 000 for det store vinduet på stua. Vi fikk de seks små for 6000 kroner per stykk og det store for 10 000! Penger spart! Nå er vi veldig spente på om vi blir fornøyde. Vi blir nok det.

Så da er vinduer i boks. Nå skal vi finne den riktige utvendige panelen, og den tror jeg kommer fra Alvdal og blir solgt på XL Bygg. Det er nemlig noen som pusser opp et hus like nede i gata her, og det blir utrolig fint! Så fint at jeg har snakket med dem om at vi tenker på å gjøre noe av det samme. Det var heldigvis helt greit for dem. Faktisk bare hyggelig, sa dem. Dette blir spennende altså. Tror nemlig denne panelen kan få bort mormor-feelingen på huset og gjøre det litt mer oppdatert i stilen. Kryss fingrene!

Ellers, når vi ikke tenker og pønsker på huset, er vi på hver vår jobb. Jeg har også vært i Oslo en tur, på enda et hyggelig stylistoppdrag, og jeg håper det blir mer av dette i tiden framover. Veldig moro med litt variasjon i dagene. Jeg liker dessuten litt nye utfordringer. Det har man alltid godt av.


Fotoraf Jarle Hagen in action.


Nellie syns vi skal beholde det gamle furugulvet.


Nok en fantastisk høst i Midt-Norge. Her er Saga i soloppgangen.


Ønsker alle en fin tirsdagskveld

2 kommentarer:

  1. Sender mange, mange gode tanker til Fargo, og håper han blir frisk snart. Det er ikke noe kult når de firbeinte ikke har det bra, og man blir rådvill... satser på at han er bedre enn sist vi snakka sammen! <3

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk! Han er absolutt bedre! "Bank i bordet!" :)

      Slett

Følgere