fredag 29. august 2014

Til topps på Ruten!

I dag ville vi prøve ut noe i nærheten av der vi bor. Vi har jo fortsatt ferie og må utnytte både det og godværet. Vi valgte å gå opp på Ruten. Rutens høyeste punkt er 1040 moh. Det er et fjell på grensa mellom Hemne kommune i Sør-Trøndelag og Rindal kommune i Møre og Romsdal. Fjellet ligger sørøst for Vinjeøra, og er det høyeste i Hemne.

Vi hadde en litt kronglete start hvor vi ikke fant stien. Det er ikke merket sti opp på toppen, men det er en populær topp å bestige, så stien skulle være lett synlig. Kartet vi så på var nok ikke helt oppdatert, så stien begynte ikke der vi trodde, men etter å ha bakset i litt viltvoksende skau, vadet over en liten elv, hastet forbi noen energiske kuer og satt fast Kjetil i et strømgjerde fant vi stien litt lenger opp i terrenget. Den var ikke vanskelig å se, for den var den våteste og mest gjørmete av alt der oppe. Men, det gjorde ingenting, for vi kom oss både opp og ned uten knall og fall.

Toppen premierte som vanlig innsatsen, og ettersom det var superfint vær i dag, så vi helt til Trollheimen! Det var en fotomontasje der oppe også med bilde av utsikten vi hadde og navnet over alle toppene vi sto og så på. En stor og fin varde var det også, så jeg er i hvert fall veldig fornøyd. Blir nok tur dit igjen, men ikke med det aller første. Nå skal beina få hvile litt. Det tar på å gå i fjellet, og i tillegg ha en trekkhund bundet fast i livet, men det er absolutt verdt det!Takk for turen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Følgere