onsdag 29. februar 2012

Til omplassering..

Det er både fristende og trist å se på hunder til omplassering. Generelt trist at det er så mange som skaffer seg dyr uten å tenke seg om i det hele tatt! Når man tar steget og går til anskaffelse av et dyr, så har man ansvaret for denne levende skapningen helt til den ikke er med oss lenger. Selvfølgelig finnes det gode grunner til å omplassere og selge dyr også, og det finnes også de som burde ha omplassert, men som ikke klarer å skille seg fra dyret sitt selv om de ikke er i stand til å ta vare på det. Jeg leste akkurat en annonse hvor eieren ikke hadde nok tid til å ta seg av hunden sin. Den hunden var fire og en halv måned! Ikke et veldig gjennomtenkt kjøp med andre ord!

Fargoen vår var ikke en lett hund å få i hus, selv om han bare var fem måneder gammel. Han hadde sterk separasjonsangst, tisset inne og tygget i stykker det han kom over når han var alene hjemme. Vi prøvde alt og ga aldri opp. Aldri var det snakk om å omplassere han, selv om vi holdt på å gå på veggen innimellom. Vi hadde tatt han til oss og vi har ansvaret for han. Etter mye jobbing med både hund og eiere har Fargo blitt en super hund på alle måter, som høster komplimenter over alt hvor vi ferdes. Tid og energi har vi brukt, men det er virkelig verdt det. Kunne ønske at flere ikke ga opp så lett. Kunne ønske at de ga dyrene like mye av sin tid og energi som de ville gitt til et barn. De fortjener det. De er levende skapninger de også.

Det frister veldig å ta til seg flere hunder, men jeg vet at vi må vente til vi får et større sted, gjerne med stor inngjerdet hage. Vi skal ha hund for vår egen del, men vi skal også ta til oss hunden fordi hunden trenger et godt hjem, og da må vi sørge for at den faktisk får et godt hjem hos oss, og at vi har tid til den. Hundene skal være en del av familien og skal ikke stå ute i hundegård dag ut og dag inn, eller ligge i bur dagen lang.

Norge er et bra land på mange måter, men trenger en oppdatering på dyrevernfronten. Vi trenger dyrepoliti. Det fungerer utmerket i de landene som har det, og jeg ser ingen grunn til at det ikke skulle fungert her til lands. Det bør også bli strengere straffer for dyremishandling og mislighold av dyr. Vi kan se og lære av Sveits. Der har dyrene et lovverk på 160 sider som beskytter dem, barn lærer om dyrenes rettigheter allerede på barneskolen, og man må gå et kurs før man går til anskaffelse av hund.


Fargo og alle de andre hundene i Trondheim er veldig fornøyde med de inngjerda hundeparkene som vi har her i byen. Det bør alle byer ha!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Følgere