onsdag 21. mars 2012

Saarloos Wolfhond!

Neida, vi skal ikke få oss Saarloos, men vi skal passe en fra fredag til lørdag! Det blir spennende. Det er ikke mange Saarlooser i Norge, og jeg har faktisk aldri møtt en før. Både jeg og Kjetil er veldig glade/interesserte i ulver, og hunder som det er mikset inn ulv i. Vi vurderte lenge å få oss en Saarloos selv, men når jeg endelig kontaktet oppdretteren her i Trondheim, så viste det seg at hun hadde sluttet med Saarloos. Nå driver hun med Siberian Husky.

For de som ikke er kjent med rasen, Saarloos Wolfhond, så kan jeg si at det er en nederlandsk rase som ble skapt av genetikeren Leendert Saarloos. Han krysset schæfer og ulv for første gang i 1932. Etter flere forsøk klarte ikke Leendert å få rasen godkjent av Kennelklubben. De mente at det var for mye innavl, og at rasen var sky og redd. I 1969 døde Leendert og oppdrettet ble overtatt av andre. Oppdrettet av rasen gikk i en mer riktig retning og de fikk rasen godkjent av den Nederlandske Kennelklubben i 1975. Målet var å skape den perfekte arbeidshunden, men i dag er Saarloos Wolfhond først og fremt en selskapshund, og selvfølgelig en ypperlig turkamerat. Ligner på ulv, både i kroppsbygning og fargemessig. Den knytter seg veldig til flokken sin, og sosialisering er ekstra viktig for at den ikke skal bli sky og engstelig. Den er stille og reservert av natur, og bjeffer sjelden. Arbeidssom, kraftfull og utstyrt med tykk underull.

For meg høres dette ut som en veldig interessant rase, og jeg gleder meg til å møte Farkas! Han går visst godt sammen med andre hunder. Kan være litt engstelig ovenfor mennesker, men ikke aggressiv. Det som er viktig når vi skal passe en hund hjemme hos oss er at vi gjør ting riktig i forhold til de to hundene vi har fra før. Våre hunder er ikke vant med å få besøk av andre hunder, og det hadde blitt helt feil å ta med Farkas inn til våre hunder uten at de møttes ute først. Vilma og Fargo kunne følt seg truet på sitt territorium, og så måtte vi kanskje hatt dem på forskjellige rom. Det som er lurt er å bruke opp en god del av energien dems før de møtes. Sørge for at de får seg en ganske lang tur. Gjerne alle tre samtidig, sånn at de får følelsen av at de hører til i samme flokk. Det er nok også bra hvis enten jeg eller Kjetil går inn med Farkas først, og så kommer Vilma og Fargo inn etter Farkas. Alle små detaljer teller. Sånn er jo hundespråket.


Jeg og Vilma kommer med rapport og bilder etter besøket har dratt.

2 kommentarer:

  1. denne hunden er dessverre ulovlig i Norge. På samme måte som AmStaffen mente noen at disse hundene er farlige. Uvitende mennesker som ikke har peiling på hund har farliggjort disse nydelige hundene.

    SvarSlett
  2. Hei! Saarloos er lovlig i Norge, men Tsjekkoslovakisk ulvehund er forbudt. Dessverre. Enig med deg i at uvitende mennesker står bak dette forbudet.

    SvarSlett

Følgere