mandag 26. mars 2012

Norge på langs?

For en god mandagsmorgen! Sto opp kvart over seks og gikk en litt lenger tur med hundene enn vanlig. De små detaljene teller, og det å stå opp tidlig, gå en lang tur, bruke lang tid i dusjen, skrubbe kroppen med den beste skrubben av alle skrubber, drikke kaffe mens man sminker seg i god tid før bussen går, gjorde min morgen perfekt.

Nå venter jeg spent på mail fra Kjetil. I går snakket vi nemlig om å gå Norge på langs, og vi bestemte oss for at vi vil det! Han må bare høre med sjefen sin om han kan få permisjon først, og vi håper at det går i orden! Vi kommer i så fall til å sette av 4 måneder til denne opplevelsen. Etter litt søking på nett fant jeg ut at de fleste som har gått Norge på langs, har klart det på rundt 100 dager, så da har vi nok tid til at vi ikke trenger å stresse. Vi skal jo ikke gå så fort vi kan, men nyte hver eneste mil. Det er faktisk 260 mil å nyte fra Lindesnes til Nordkapp! Det blir Trondheim-Lillehammer seks og en halv gang! Så hvis alt ordner seg i forhold til jobb for oss begge, så legger vi ut på tur enten 01.05.13 eller 01.05.14! Tvi, tvi!


Når jeg har søkt på info omkring denne turen har det dukket opp et par fakta som er verdt å dele:


"Til nå har rekorden vært på 69 dager, men Erik Nossum løper inn på 42 dager. 55-åringen fra Oslo sier til P4 at han snart har slitt ut fem par joggesko, og forbrent alt som heter fett på kroppen. Taktikken har vært å løpe sakte nok til å klare gjennomsnittlig 62 kilometer om dagen, altså tilsvarende halvannen maraton."

"Torsdag 6. juli 2000 ble en fantastisk dag! Nøyaktig klokken 09.24 var det endelig over. 5 døgn med smerter, slit og lite søvn hadde satt sitt preg på de 5 staute Ryekarene som syklet inn på parkeringsplassen ved Lindesnes fyr. Rekordforsøket mellom Nordkapp og Lindesnes startet lørdag 1. juli klokken 06.00 fra et iskaldt Nordkapp. Det er 9 Ryekarer, Willy Steffensen, Agnar Moe, Thomas Svane Jacobsen, Tom Inge Solvang, Dag Haug, Sturla Rusånes, Roy V. Brunstrøm, Carl Erik Pedersen og Henning Sørum, som alle er klare for å slå den eksisterende rekorden, 5 døgn 18 timer og 33 minutter, på den ca. 2 600 km lange veien mellom Nordkapp og Lindesnes." Les mer om denne turen her.


Det beste vi vet er å være på tur sammen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Følgere