søndag 24. mars 2013

Første tur med vogna!

I dag spratt jeg opp klokken sju og gikk ut med alle hundene, mens Kjetil sov en halvtime lenger. Akkurat det har jeg ventet en stund på å kunne si! Vanligvis er han oppe før meg, med mindre det er hverdag, så dette var en bra start på dagen. Nydelig vær i dag, så vi fant ganske fort ut at vi måtte prøve vogna i løpet av dagen. Det er fortsatt litt is igjen på bakken, men ikke så mye at det gjør noe.  Før vi dro på tur måtte vi gjøre litt fornuftige ting i huset. Det er kjøkkenet som arbeides med for tiden, og dessverre er det bare Kjetil som kan pusse og male, mens jeg sitter og glor og forbanner senebetennelsen. Litt umotiverende å pusse på noe som vi vet vi skal bytte ut senere, men vi vet riktignok ikke når det blir, så da er det greit å få det litt finere mens vi venter.

Da "vi" hadde holdt på en stund inne var det på tide å komme seg ut. Vi tok med vogna og bikkjene ned til veien, og plasserte dem på hver sin plass foran vogna. Vi var spente, for vi ante jo ikke om de i det hele tatt kom til å trekke. Vi ble positivt overrasket over alle, bortsett fra Fargo som ikke var motivert, og som fungerte mer som anker enn som trekkhund. Til og med Nellie ga mer gass enn han! Han heter forresten ikke Fargo lenger, men Puddingen. Pudding-Tjukken, om du vil.

Saga og Vilma trakk foran i spannet, side om side. Og om ikke akkurat bestevenner, så kan vi i alle fall kalle dem venner nå. De jobbet kjempefint sammen og var perfekte å ha i teten. Gleder oss nå til de får bedre kondisjon, sånn at vi kan dra på lange turer med vogna. I dag ble det vel ikke mer enn seks kilometer, men det er viktig å gi seg før de går lei. Vi vil at de skal hoppe opp og ned i glede hver gang de ser at vi kommer med vogna. Da vil de gi full gass, og slite seg helt ut. Og ikke se bort i fra at Kjetil og jeg kommer i bedre form også. Vogna veier 80 kilo, så vi må hjelpe til her og der, spesielt i motbakker. Hvis de slakker litt på farten kan vi også være med å sparke fra med foten, eller løpe etter mens vi holder i styret. I dag byttet vi på å kjøre. Den som ikke kjørte byttet på å springe foran og guide bikkjene, og på å sitte på setet. Det var kjempegøy!


Kjetil og gjengen i farta!


Kjetil roser hundene når vi har kommet i mål.


Etter slitsom trekking kan Saga endelig slappe av litt.


Håper alle har en fin søndag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Følgere