onsdag 27. mars 2013

Påskefri!

Da har påsken med fridagene sine ankommet for meg også. Jobbet mandag og tirsdag, men i dag har jeg fri. Skulle egentlig ha varetelling på lageret i dag, men jobbet heller litt ekstra i går, og ble ferdig. Det er mye smått som skal telles, og salget må ryddes i tillegg, så det tok sin tid. Varetelling av selve butikken gjenstår. Det tar vi på mandag. Om jeg mister en fridag spiller ingen rolle, for jeg har nemlig begynt å like varetellingen. Man får så god oversikt etterpå, samtidig som det blir ekstra ryddig.

Solen skinner, og akkurat nå sitter jeg på kjøkkenet med kaffekopp nummer to foran nesen og rundstykker i ovnen. Ikke hjemmelaget, nei, så flittig er jeg ikke. Men det blir godt med noe annet enn standardfrokosten min, som uten avvik består av to knekkebrød med makrell i tomat.. Enkelt og sunt.

Hundene ligger strødd litt her og der, og katten ligger på kjøkkengulvet og putrer. Stakkars pus. Vi skal til Lillehammer i 50-årslag i påsken, og glemte helt av pus i planleggingen av turen. Vi tenkte vi skulle dra nedover i dag eller i morgen, men så kom vi på pusen. Pus er avhengig av å få en pille hver dag fordi hun har problemer med skjoldbruskkjertelen. Hvis hun ikke får den blir hun veldig syk, og mister all pelsen sin. Vi må derfor korte ned visitten betraktelig, men så lenge vi får med oss laget er vi fornøyde. Tipper vi drar fredag kveld eller lørdag morgen.

Jeg har tenkt en stund på om vi skal forsøke å omplassere pus. Ikke fordi jeg plutselig ikke er et kattemenneske lenger eller noe sånt, men fordi vi kommer til å dra på mange lange turer med hundene framover, og siden pus er syk så blir det litt vanskelig. Det må da være bedre for henne å komme til et hjem hvor hun kan være hele tiden, i stedet for at hun skal på dyrepensjonat hver gang vi skal bort? Kjetil vil ikke omplassere henne, og egentlig ikke jeg heller, men vi må tenke på hva som er best for katten, og i tillegg mest praktisk for oss. I første omgang så kan vi jo håpe på at vi ser mer til naboene framover, og at pusen sjarmerer dem i senk. Det hadde nemlig vært veldig genialt hvis en av dem kunne stikke innom og gi henne en pille de dagene vi ikke er her.

Vi har blitt en stor familie, og det er akkurat sånn vi vil ha det, men det er ikke bare praktisk med så mange firbeinte. Og dra på besøk til folk, eller på turer til andre byer hvor man vil basere seg på å bo på hotell er ikke så enkelt lenger. Kan godt forstå at folk ikke er så begeistret for å få fire hunder inn i huset. De røyter jo en del. Når vi drar til Lillehammer til helga så skal vi sove hos min svigermor. Hun sa det vare bare å komme, hele hurven, for hun har støvsuger. Hun rydder plass på et rom til oss, og det er faktisk alt vi trenger. Hun sa faktisk at vi kunne ta med katten også, men da rynket vi på nesen begge to. Da måtte vi hatt med kattedo, og det er ikke noe særlig å sove i samme rom som fire bikkjer, en katt og en kattedo! Nei, katten får bli igjen hjemme og nyte de timene hun har huset for seg selv. Neste gang vi skal nedover har vi forhåpentligvis en løsning på det med pus, og så er det varmere i været og hundene kan muligens sove ute. Det blir utrolig praktisk å få hundegård til våren. Da skal bikkjene bli vant til å være mye ute, også om natten. Da går det an å ha dem ute om natten når vi drar til Dalsbygda også, så slipper vi å støvsuge huset i to timer hver gang vi har vært der. De vil jo helt sikkert trives godt med det også, hvis vi venner dem til det sakte, men sikkert.

Snart kommer en av mine favorittkomikere til Oslo. Dara O`Briain. Skulle veldig gjerne dratt dit sammen med Kjetil, men vi må nok stå over. Det er absolutt ingen krise, og vi tenker ikke akkurat på hva vi går glipp av når vi suser innover viddene, på ski, med glade hunder foran oss i løypa. Nei, visse ting er det absolutt verdt å gå glipp av, for vi får så mye annen glede av hundene som vi ikke vil bytte mot noe som helst. Vi får se Dara på TV i stedet.


Ser ut som Saga og Nellie pønsker på noe.


Huset vårt med det store, fine stuevinduet. Nå smelter snøen og snart kommer det blader på trærne og gress på bakken.Ønsker alle en fin påske, uansett hva som står på menyen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Følgere