onsdag 30. januar 2013

I dag søker jeg om fri!

I dag sender jeg inn søknad til hovedkontoret om å få fri til å gå Norge på langs neste år! Det er så spennende at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. Tenk å være på tur i fire måneder da! Frisk luft, vonde bein, fin natur, svette føtter, bållukt, gnagsår, fornøyde hunder, fjelltopper og masse annet! Det negative på en sånn tur er bare utfordringer, og det positive er bare positivt! Så lenge vi ikke får noen skader på hundene eller oss selv, så skal vi nok klare det. Jeg blir verdens SURESTE hvis vi må bryte, men det prøver jeg å ikke tenke på. Vi skal klare det!

I går var jeg på Tropehagen Zoo før jobb og la igjen en god slant. Kjøpte varmedekken til sofagrisene våre. Vilma sitt passet perfekt, men jeg måtte be dem bestille en annen størrelse til Nellie og Fargo. Ikke så sikker på om Fargo egentlig trenger dekken, for pelsen hans er ganske bra, men best å være på den sikre siden. Vilma og Fargo skal på isfisketur i mars, og fram til da skal de stå mye ute å samle pels. Nellie skal være hjemme med meg, og vi skal gå lange turer og kose oss masse. Hun har ikke så tykk pels, så hun har uansett behov for et dekken når det er på det kaldeste. Veldig god service på dyrebutikken på Byhaven, forresten. Man får bruke Enjoykortet der en gang i løpet av et år, og da får man 20% avslag på hele kjøpet. (Gjelder ikke mat.) Bilder av biskene i de nye kåpene kommer etter hvert.

Sist søndag gikk hele gjengen fra Buvika til Trondheim igjen. Da vi kom fra til sentrum blåste det kjempemye, og det var skikkelig surt vær! Nellie ble litt kald og fikk sitte på fanget mitt mens vi ventet på bussen. Ok, jeg ble kald og brukte Nellie som varmeflaske. Etter turen var det utrolig deilig å komme hjem! Vi laget taco, fyret i peisen og så på stand up med Dara O'Briain! Hvordan går det an å bli morsom?

Det er ikke nødvendig med en oppdatering på hvordan det går med Nellie, regner jeg med? Hun har tilpasset seg kjempebra, og det går bra på absolutt alle måter. Der var vi heldige! Vi har bare to ting som vi jobber med når det gjelder henne. Hun krafser fælt med labbene for å få oppmerksomhet. Det er en uvane, som smått bedrer seg. Vi må bare være konsekvente og irettesette henne hver eneste gang det skjer. Det andre er at hun blir veldig stresset hvis hun er alene i et rom. Det er vanskeligere å jobbe med det, fordi hun sjelden er alene, men det kan jo forekomme. Når Fargo og Vilma drar på fisketur for eksempel. Vi får jobbe med det så godt vi kan, og så blir hun helt sikkert tryggere etter hvert. Når vi klarte det med Fargo, så skal vi i hvert fall klare det med Nellie. Litt normal hundeskikk har hun også godt av å lære seg. Hun tar ting fort, og det er morsomt å se resultater. Øyekontakt etterfulgt av "værsågod" er viktig. Da venter de i respekt på å for eksempel få spise. De må først sitte, se oss i øynene og så få tillatelse til å forsyne seg. Det hjelper blant annet på å roe ned hunder som stresser når de skal få mat. Vi har som tidligere nevnt gått over til å fore med Vom & Hundemat, og gleden gikk i taket. Veldig viktig å roe ned, hvis ikke går alt i vrangstrupen.

I morgen har jeg fri, og det er meg vel unt! Armene mine henger på og fysioterapeuten sier at det fortsatt er håp for meg. Var der på mandag, og har time igjen neste uke. Da skal hun lære meg forskjellige øvelser som jeg kan gjøre hjemme eller på treningssenter. Jeg er ingen treningssentertype, men kan nok tilpasse meg. Jeg bare hater tanken på svette apparater, svette folk som peser og stønner i et rom med innestengt luft, garderober med små skap og fellesdusj med hår på gulvet.. Tror ikke jeg gidder å tilpasse meg likevel, jeg!


Snart helg igjen! Hold ut!

Nellie er aldeles ingen slappfisk, og gikk 25 kilometer lett som en plett!

2 kommentarer:

  1. Savner deg allerede, jeg! Haha! Dere kommer til å få dere en helt fantastisk tur, og det er deg absolutt vel unt. :)

    De dekkenene(nene) der er kjempefine. Jeg har til mine to eldste, selv om han i midten har nok pels til å gå uten. Han eldste derimot er fisefin og kan ikke gå ut om ikke været passer ham. Nå som det var -20 måtte han ha på dekken på tissetur, men det var veldig lite populært. Snakker om fjortis!

    SvarSlett
  2. Hihihi, så koselig! Jeg gleder meg SÅ MYE! :D

    Ja, vi er veldig fornøyde med dem. Fine i fasongen. :) For en tøysebisk du har! Men personlig forstår jeg han godt. Hehe..

    SvarSlett

Følgere